Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon Dessert

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Färska fikon vad kan man mer begära

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta fikonen, dela dom därefter i 4 delar, men skär inte enda ner, de ska se ut som en blomma som öppnar sig. Ställ dom i en ugnsfast form. Smält smöret, häll i rosenvattnet och kanelen. Häll blandningen över fikonen, mest i den del som är skuren. Grädda i ca 20 minuter.
  2. Servera med vaniljglass (gärna hemmagjord)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.