Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon med mandel- och saffranstäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb julig efterrätt som bara tar ca 20 minuter. Den är dessutom väldigt god, har tjuvstartat ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fikonen i skivor och lägg dem lite omlott i en ugnsfast form. Riv mandelmassan och blanda med ägg och saffran.
  2. Bred massan över fikonen och grädda i ugnen 10 minuter eller tills täcket har fått lite gyllene yta. Servera ljummen eller kall med en klick vispgrädde eller créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.