Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filoncini med oliver

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

De här smakrika bröden påminner om grissini. Den här varianten är matigare och lite tjockare om midjan. Originalbröden i Italien bakas på surdeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka de båda olivsorterna. krossa rosmarinen i en mortel.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Blanda ner salt och vatten och rör så att jästen löses upp. Tillsätt olivolja och krossad rosmarin.
  3. Tillsätt olivhacket. Arbeta in mjölet. Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa ungefär 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela i 20 bitar och forma långa rullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda bröden 15-20 minuter.
  5. Servera gärna filoncinin till soppa eller på en italiensk buffé. Pricken över i blir om du rullar in bröden i parmaskinka eller salami.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.