De här smakrika bröden påminner om grissini. Den här varianten är matigare och lite tjockare om midjan. Originalbröden i Italien bakas på surdeg.
Instruktioner
- Hacka de båda olivsorterna. krossa rosmarinen i en mortel.
- Smula ner jästen i en bunke. Blanda ner salt och vatten och rör så att jästen löses upp. Tillsätt olivolja och krossad rosmarin.
- Tillsätt olivhacket. Arbeta in mjölet. Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa ungefär 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela i 20 bitar och forma långa rullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda bröden 15-20 minuter.
- Servera gärna filoncinin till soppa eller på en italiensk buffé. Pricken över i blir om du rullar in bröden i parmaskinka eller salami.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar