Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med selleri och ägg och citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegott fiskrecept inspirerat av grekisk matlagning. Sättet att reda en sås med ägg och citron är typiskt i grekland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela selleristjälkarna och skär dem sedan i 3-4 delar på längden. Koka sellerin i lättsaltat vatten ca 5 minuter, häll av vattnet. Salta fiskskivorna och lägg dem i en låg vid gryta (traktörpanna). Tillsätt vin och buljong, låt sjuda i 5-6 minuter och lägg i selleristjälkarna. Gör såsen. Separera på äggvitan och äggulan, vispa vitorna nästan hårda (tills de är tjockt vitt skum). Vispa ner gulorna. Fortsätt att vispa hela tiden. Blanda i citronsaften lite i taget under fortsatt vispning och sedan lite varm lite fiskspad under vispning. Häll såsen i pannan och vicka på den så att såsen blandas med spadet. Såsen får sedan inte koka, då skär den sig. Garnera med dill eller persilja.
  2. Serveras med kokt eller stekt potatis eller varför inte på traditionellt grekiskt vis med saftigt lantbröd och fetaost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.