- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegott fiskrecept inspirerat av grekisk matlagning. Sättet att reda en sås med ägg och citron är typiskt i grekland.
Instruktioner
- Dela selleristjälkarna och skär dem sedan i 3-4 delar på längden. Koka sellerin i lättsaltat vatten ca 5 minuter, häll av vattnet. Salta fiskskivorna och lägg dem i en låg vid gryta (traktörpanna). Tillsätt vin och buljong, låt sjuda i 5-6 minuter och lägg i selleristjälkarna.
Gör såsen. Separera på äggvitan och äggulan, vispa vitorna nästan hårda (tills de är tjockt vitt skum). Vispa ner gulorna. Fortsätt att vispa hela tiden. Blanda i citronsaften lite i taget under fortsatt vispning och sedan lite varm lite fiskspad under vispning. Häll såsen i pannan och vicka på den så att såsen blandas med spadet. Såsen får sedan inte koka, då skär den sig. Garnera med dill eller persilja.
- Serveras med kokt eller stekt potatis eller varför inte på traditionellt grekiskt vis med saftigt lantbröd och fetaost.
Publicerat den
21 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar