Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk och skaldjurssoppa med tomat

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En ganska enkel och god soppa med många smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tärna potatis, morötter och palsternacka i grova tärningar. Koka upp 1,5 liter vatten med en buljongtärning medans du tärnar. Sätt rotsakerna i vattnet när det börjar koka. Hacka purjolöken grovt medans det kokar upp igen och sätt den i grytan. Hacka tomaterna medans det kokar upp och sätt i dem. Låt allt börja koka ordentligt.
  2. Tärna fisken grovt och sätt den i grytan. Sätt också i skaldjuren. Låt allt koka upp igen och låt koka på medelvärme c:a 20 minuter eller tills du är nöjd med tuggmotståndet på potatisen och morötterna.
  3. Testa dig fram med när du sätter i de olika ingredienserna, fisken kokar lätt sönder och kräftorna kan förlora i smak om de får ligga i för länge.
  4. Servera med ett gott bröd och ev. en klick aioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.