- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En ganska enkel och god soppa med många smaker.
Instruktioner
- Börja med att tärna potatis, morötter och palsternacka i grova tärningar. Koka upp 1,5 liter vatten med en buljongtärning medans du tärnar. Sätt rotsakerna i vattnet när det börjar koka. Hacka purjolöken grovt medans det kokar upp igen och sätt den i grytan. Hacka tomaterna medans det kokar upp och sätt i dem. Låt allt börja koka ordentligt.
- Tärna fisken grovt och sätt den i grytan. Sätt också i skaldjuren. Låt allt koka upp igen och låt koka på medelvärme c:a 20 minuter eller tills du är nöjd med tuggmotståndet på potatisen och morötterna.
- Testa dig fram med när du sätter i de olika ingredienserna, fisken kokar lätt sönder och kräftorna kan förlora i smak om de får ligga i för länge.
- Servera med ett gott bröd och ev. en klick aioli.
Publicerat den
6 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar