Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé med balsamicosmör, färska rödbetor, potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I det här receptet används abborre- eller gösfilé, men det går säkert lika bra med annan fiskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Skrapa potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den ånga av i durkslag. Blanda potatisen med salladslök, olja, citronsaft, salt och parmesanost.
  2. Rödbetor: Skölj och koka rödbetorna mjuka. Skala direkt under rinnande kallt vatten.
  3. Smörsås: Smält smöret på medelvärme tills det slutar fräsa och har fått en nötbrun färg. Ta omedelbart kastrullen från plattan och låt smöret svalna.
  4. Blanda smör, balsamvinäger, honung och salt. Hetta upp före servering.
  5. Salta och peppra fisken på båda sidor. Stek i smör 1-2 minuter på var sida beroende på tjocklek.
  6. Skeda smöret över fisken och rödbetorna. Strö timjan över och servera med potatissalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.