I det här receptet används abborre- eller gösfilé, men det går säkert lika bra med annan fiskfilé.
Instruktioner
- Potatis: Skrapa potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den ånga av i durkslag. Blanda potatisen med salladslök, olja, citronsaft, salt och parmesanost.
- Rödbetor: Skölj och koka rödbetorna mjuka. Skala direkt under rinnande kallt vatten.
- Smörsås: Smält smöret på medelvärme tills det slutar fräsa och har fått en nötbrun färg. Ta omedelbart kastrullen från plattan och låt smöret svalna.
- Blanda smör, balsamvinäger, honung och salt. Hetta upp före servering.
- Salta och peppra fisken på båda sidor. Stek i smör 1-2 minuter på var sida beroende på tjocklek.
- Skeda smöret över fisken och rödbetorna. Strö timjan över och servera med potatissalladen.
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar