Tillsammans med olivolja, färska tomater, sardeller och kapris når den här fiskrätten nya höjder.
Instruktioner
- Häll i 7 dl av buljongen i en kastrull, tillsätt ris och låt det koka enligt anvisningar på förpackningen. Späd med buljong, lite i taget, allteftersom den kokar in. När riset är klart ska dett vara mjukt men "al dente", ha lite tuggmotstånd.
- Fisken lagas undertiden riset kokar. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Skär tomater i små tärningar och sardellerna i små bitar.
- Lägg i tomatbitar, sardeller, kapris, persilja och salt i stekpannan. Låt såsen puttra i ca 10 minuter. När såsen kokat samman lite, smaka av med salt och peppar.
Ställ pannan åt sidan.
- Strax innan riset är färdigkokt, ställ tillbaka pannan med tomatsås på värmen. Lägg ner fiskfiléerna i pannan, skeda över lite av såsen och låt dem puttra i såsen, ca 5-6 minuter.
- Servera fisken genast med ris på sidan om. Ös tomatsås över riset.
Publicerat den
8 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar