Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé med sardeller, kapris, tomat och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillsammans med olivolja, färska tomater, sardeller och kapris når den här fiskrätten nya höjder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll i 7 dl av buljongen i en kastrull, tillsätt ris och låt det koka enligt anvisningar på förpackningen. Späd med buljong, lite i taget, allteftersom den kokar in. När riset är klart ska dett vara mjukt men "al dente", ha lite tuggmotstånd.
  2. Fisken lagas undertiden riset kokar. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Skär tomater i små tärningar och sardellerna i små bitar.
  3. Lägg i tomatbitar, sardeller, kapris, persilja och salt i stekpannan. Låt såsen puttra i ca 10 minuter. När såsen kokat samman lite, smaka av med salt och peppar. Ställ pannan åt sidan.
  4. Strax innan riset är färdigkokt, ställ tillbaka pannan med tomatsås på värmen. Lägg ner fiskfiléerna i pannan, skeda över lite av såsen och låt dem puttra i såsen, ca 5-6 minuter.
  5. Servera fisken genast med ris på sidan om. Ös tomatsås över riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.