Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisktagine med gryn

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett rätt inspirerad av Medelhavets svalka och Saharas hetta. Tagine kallas både kärlet, ett ugnssäkert djupt lerfat med toppigt lock, och rätterna som liknar olika gryträtter. De görs med couscous, ris, gryn eller potatis, grönsaker och lamm, fisk eller kyckling. Tagine tillagas ofta under lång tid i ugnen, som när vi gör mat i lergryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en ugnssäker gryta eller panna med lock. Hetta upp oljan och fräs gurkmeja, kryddpeppar samt spansk peppar ett ögonblick. Rör ner morötter och korngryn och fräs en minut under omrörning.
  2. Tillsätt salt, vatten och fiskbuljongtärning. Koka upp och låt korngrynen koka under lock 15 minuter tills vattnet börjat koka in.
  3. Skiva fiskblocket och bädda ner skivorna i korngrynen. Sätt in på nedre falsen i ugn som förvärmts till 225 grader. Fortsätt att låta rätten sjuda under lock i ugnen ungefär 20 minuter.
  4. Garnera med persiljeblad. Servera rätten ur grytan. Skeda varm fiskbuljong över rätten på tallriken om mer vätska önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.