Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomssaft med kanel

 
Skriv ut

Annorlunda smaksättning och större sats än de recept jag sett tidigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj blommorna och avlägsna stjälkarna som annars kan ge en besk bismak. Skrubba citronerna noga och skiva dem. Dela kanelstången på längden och sedan i mindre bitar.
  2. Varva blomklasar, citronskivor och kanel i en stor gryta eller bunke. Koka upp vattnet och tillsätt sockret. Rör tills sockret har smält.
  3. Lös upp vinsyran i lite av sockerlagen och tillsätt den. Häll lagen het över blomklasar och citronskivor. Täck över och ställ svalt, gärna i kylskåp. Låt stå i 5 dygn.
  4. Sila saften genom en silduk. Låt inga blommor komma med för då kan saften jäsa! Fyll på väl rengjorda flaskor eller frys in saften i stället.
  5. Tillsätt natriumbensoat enligt anvisningar på förpackningen om saften inte ska frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.