Annorlunda smaksättning och större sats än de recept jag sett tidigare.
Instruktioner
- Skölj blommorna och avlägsna stjälkarna som annars kan ge en besk bismak. Skrubba citronerna noga och skiva dem. Dela kanelstången på längden och sedan i mindre bitar.
- Varva blomklasar, citronskivor och kanel i en stor gryta eller bunke. Koka upp vattnet och tillsätt sockret. Rör tills sockret har smält.
- Lös upp vinsyran i lite av sockerlagen och tillsätt den. Häll lagen het över blomklasar och citronskivor. Täck över och ställ svalt, gärna i kylskåp. Låt stå i 5 dygn.
- Sila saften genom en silduk. Låt inga blommor komma med för då kan saften jäsa! Fyll på väl rengjorda flaskor eller frys in saften i stället.
- Tillsätt natriumbensoat enligt anvisningar på förpackningen om saften inte ska frysas.
Publicerat den
19 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar