En liten annorlunda smaksättning då fläder ofta förknippas med desserter. Det blir en väldigt lyckad kombination med citron och timjan. Parmesanpotatisen är underbar till.
Instruktioner
- Blanda flädersaften med citronskal + juice, timjankvistar och ½ dl olja. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll på marinaden och knyt ihop. Låt marinera minst 2 timmar, gärna över natten i kyl.
- Pumpacréme:
Sätt ugnen på 200 grader.
dela, gröp ur och skala pumpan, skär i grova bitar. Skala och skär persiljeroten i grova bitar. Skala vitlöken och blanda med timjan och 2 msk olja. Blanda detta med pumpa och persiljerot.
- Lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen 25-30 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Plocka bort timjankvistarna.
Mixa grönsakerna i matberedare eller stavmixer tillsammans med grädde och 2 msk smör.
Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Parmesanpotatis:
Blanda potatisen med 2 msk olja och 2 msk smält smör. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i 200 graders varm ugn i 25-30 minuter, tills de nästan är färdiga.
- Kyckling:
Sätt ugnen på 150 grader.
Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den ca 2 minuter på varje sida i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen 25-30 minuter.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Blanda ströbröd och parmesan och strö över potatisen, ställ in i ugnen igen ca 10 minuter, tills potatisen har fått fin färg.
- Skär kycklingen i skivor och läg dem i en ugnssäker form, värm 2-3 minuter i ugnen tillsammans med potatisen. Värm pumpacrémen och servera till kycklingen och potatisen.
Publicerat den
20 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar