Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskben på rotfruktsbädd

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En matig anrättning som är en variant av rotmos med fläsklägg. Dessutom kan man byta ut fläskbenen mot fläsklägg om man kan få den skivad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader Koka upp vattnet med 1-2 tsk salt Skala och skölj rotfrukterna.
  2. Skär morötterna och kålroten i munsbitar och lägg i det kokande vattnet. Skär den skalade potatisen i 1/2 cm tunna slantar och lägg dem också i det kokande vattnet. Låt rotfrukterna förvälla i ca 15 minuter.
  3. Häll av vattnet och lägg de förvällda rotfrukterna i en smord långpanna. Fördela persikohalvorna över rotfrukterna och spara spadet. Lägg till sist fläskbenen alt. de skivade fläskläggen överst och sätt in långpannan i ugnen.
  4. Efter ca 20 minuter så häll över persikospadet och låt sedan anrättningen steka färdigt. Det tar ca 20-30 minuter till. Klipp persiljan och strö över anrättning.
  5. Tillbehör: Senap

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.