Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God rätt man gärna tar fler gånger av.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fläsfilén i 1 cm tjocka skivor. Bryn skivorna i omgångar tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Krydda med salt och vitpeppar. Tag ur pannan och lägg i en ungsfast form. Skär sedan champinjonerna i klyftor och bryn de tills de är klara. Tag upp och lägg över filén. Stek sedan löken på svag värme tills den blivit mjuk men ej tagit färg. Häll sedan över även den på fläskfilén och svampen. Skiva korven i bitar stek sedan den tills den tar färg. Häll över även den.Såsen: Smällt några matskedar margarin häll på vetemjöl och rör ihop. Häll sedan på lite mjölk och späd redningen med. Låt koka ihop. Häll sedan över grädden och låt koka ihop. Krydda med krossade grönpepparkorn, salt, peppar samt två svampbuljongtärningar. Häll på soyan och rör ihop allt sammans. Kan ev behöva spädas med lite vatten om det blir för tjockt. Låt sedan koka 5 min och smaka av.Häll sedan över såsen på fläsfilén. Ställ i ugnen 15 min ca 200 grader. Tag ut och servera med pressad potatis eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bomagnus 29 november 2007

    Det var rätt den var utsökt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.