Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med chili, purju och 4 sorters peppar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Tar lång tid, men är lättlagat och smakar ljuvligt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i en stekgryta om du har, annars i en stekpanna och krydda med salt, svartpeppar och vitpeppar. Om du inte har en stekgryta ha en stor kastrull redo bredvid och gör nästa steg där. När köttet fått fin färg runt om lägg ner purjulöken skuren i stora bitar samt den urkärnade chilifrukten. Chilifrukten behöver bara delas, mindre bitar än så är onödigt. Låt purjulöken och chilin svetta lite så du frigör smakerna, häll sedan på lite vatten för att avbryta stekningen. Lägg ner samtliga övriga ingredienser utom minimaten och redningen och fyll upp med vatten så det täcker köttet och sedan någon centimeter eller två extra. Låt vätskan koka upp, och dra sedan ner på låg värme så det knappt sjuder. Låt puttra tills köttet är färdigt! (för fryst filé ca 6 h, för tinad ca 4) Lyft upp köttet och slå in det i aluminiumfolie. Plocka upp allt som finns i kastrullen och spara enbart värskan där. Häll i 1 paket milda minimat, koka upp och smaka av. Red eventuellt av med redning om tjockare sås önskas.
  2. Serveras med ris, kokt potatis eller klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.