Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med grön sparris och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Parmesangratinerad fläskfilé smakar extra bra ihop med grön sparris, tomat och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150º.
  2. Putsa filén fri från hinnor. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek det gyllenbrunt runtom. Efterstek i ugnen ca 20 minuter.
  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 minuter och spola kall under rinnande vatten.
  4. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i het panna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  5. Höj ugnsvärmen till 175º. Skär tomaterna i bitar och finhacka rosmarin. Blanda med olivoljan och det rivna citronskalet. Lätt i botten på en eldfast form. Strö baconet över.
  6. Skär filén i skivor och lägg ovanpå tomater och bacon i ena halvan av formen. Lägg sparrisen vid sidan om och strö över osten.
  7. Ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med färsk rosmarin. Servera gärna med pressad potatis eller en potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.