Parmesangratinerad fläskfilé smakar extra bra ihop med grön sparris, tomat och rosmarin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150º.
- Putsa filén fri från hinnor. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek det gyllenbrunt runtom. Efterstek i ugnen ca 20 minuter.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 minuter och spola kall under rinnande vatten.
- Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i het panna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Höj ugnsvärmen till 175º. Skär tomaterna i bitar och finhacka rosmarin. Blanda med olivoljan och det rivna citronskalet. Lätt i botten på en eldfast form. Strö baconet över.
- Skär filén i skivor och lägg ovanpå tomater och bacon i ena halvan av formen. Lägg sparrisen vid sidan om och strö över osten.
- Ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med färsk rosmarin. Servera gärna med pressad potatis eller en potatisgratäng.
Publicerat den
10 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar