Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé på potatisbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helstekt fläskfilé, potatis och grönsaker. Allt i samma form och maten sköter sig själv i ugnen. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa filén fri från senor och hinnor. Gör små snitt i filén med en spetsig kniv och peta in vitlök och salvia. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt och peppar.
  3. Tvätta potatisen och skär den i halvor. Blanda potatis och olja i en långpanna eller ugnsfast form. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Strimla baconen och skär äpplena i klyftor. Ta ut och blanda potatis med bacon, äppelklyftor, salvia och tomater.
  5. Lägg köttet ovanpå potatisen. Stek ytterligare ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.