Instruktioner
Ta hälften av smöret (250 g) och skiva ner i en bunke. Pressa vitlöksklyftorna och citronhalvan i smöret och blanda till en smet. Fördela smörsmeten i ett smörpapper eller folie som tål frystemperatur och rulla ihop till en 2 cm i diameter korv och lägg i frysen.
Skala och skiva potatisen i tunna slantar, stek dem gyllenbruna i en klick smör. Salta och peppra.
Skala den gula löken och hacka den fint. Smält smör i en tjockbottnad panna (traktörspanna) och bryn lökhacket tillsammans med haricots verts.
Ställ den stekta potatisen och haricots vertsen åt sidan.
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Lägg en och en filéskivorna under en plastpåse och bulta dem ca 5 mm tjocka. Vänd skivorna i en blandning av vetemjöl och salt och peppar. Bryn dem hastigt gyllenbruna.
När fläskfilén är färdigstekt så lägg den stekta skivade potatisen på diagonalen i ett fyrkantigt eldfast uppläggningsfat och fördela lök och haricots vertsblandningen i hörnen av uppläggningsfatet som är fria från potatisen. Lägg fläskfiléskivorna på potatisen och ta fram vitlökssmöret och skiva dem så att de räcker att lägga en på varje fläskfilåeskiva. Ställ in i 175 graders varm ugn och ta ut rätten när vitlökssmöret har börjat smälta