Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med curry och kokosmjölk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En festlig favorit i vårt hem! Bra bjudgryta som går hem hos de flesta. Fläskfilén kan med fördel bytas ut mot kycklingfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén ren från hinnor, skär bort synligt fett. Skär den i 1 cm tjocka skivor. Finhacka löken. Värm oljan i stekpannan och tillsätt curryn. Låt curryn fräsa i oljan någon minut, lägg sedan i löken. Stek på hög värme ett par minuter, sänk sedan värmen.
  2. Låt löken stekas mjuk, tillsätt vid behov mer olja. Skrapa ur löken ur stekpannan. Tillsätt ny olja och lägg i köttet. Salta, peppra och stek på båda sidor tills skivorna fått fin färg. Häll löken över köttet och tillsätt sedan kokosmjölken. Småputtra under lock ett par minuter. Smaka till sist av med socker.
  3. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.