Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med fetaost och vitlök

 
Skriv ut

Ett bröd som har en helt underbar smak av ost och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet, tillsätt olja och salt. Blanda i mjölet, lite åt gången, smula sönder osten, tillsätt den och vitlöken i degen. Blanda i så mycket mjöl att du får en elastisk och smidig deg. Bearbeta degen i 10-15 minuter. Smörj en bunke med olivolja, vänd degen i oljan och låt den jäsa ca 2 timmar under bakduk i rumstemperatur tills den är dubbelt så stor.
  2. Smörj en bakplåt med olivolja. Knåda degen lätt och lägg över den på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den blir lika stor som plåten och lägg sedan över den på plåten.
  3. Låt degen jäsa 30 minuter under plastfolie. Pensla med olivolja och strö grovt salt över. Grädda brödet 20 minuter i 200 grader och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.