Ett bröd som har en helt underbar smak av ost och vitlök.
Instruktioner
- Rör ut jästen i det ljumma vattnet, tillsätt olja och salt. Blanda i mjölet, lite åt gången, smula sönder osten, tillsätt den och vitlöken i degen. Blanda i så mycket mjöl att du får en elastisk och smidig deg. Bearbeta degen i 10-15 minuter. Smörj en bunke med olivolja, vänd degen i oljan och låt den jäsa ca 2 timmar under bakduk i rumstemperatur tills den är dubbelt så stor.
- Smörj en bakplåt med olivolja. Knåda degen lätt och lägg över den på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den blir lika stor som plåten och lägg sedan över den på plåten.
- Låt degen jäsa 30 minuter under plastfolie. Pensla med olivolja och strö grovt salt över. Grädda brödet 20 minuter i 200 grader och låt svalna på galler.
Publicerat den
2 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar