Saftig focaccia med smakrik västerbottensost och lite sötma från fikonen.
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt créme fraiche, honung, flingsalt och resterande vatten. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en rektangel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 30 minuter under bakduk.
- Stick fingrarna i degen så att det formas ordentliga hål.
Skär fikonen i skivor coh tryck ner dem i degen. Strö över hackad rosmarin och hyvla över västerbottensost.
- Grädda ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt när den kommer ur ugnen.
Publicerat den
9 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar