Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med fikon, rosmarin och västerbottensost

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftig focaccia med smakrik västerbottensost och lite sötma från fikonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt créme fraiche, honung, flingsalt och resterande vatten. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en rektangel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 30 minuter under bakduk.
  4. Stick fingrarna i degen så att det formas ordentliga hål. Skär fikonen i skivor coh tryck ner dem i degen. Strö över hackad rosmarin och hyvla över västerbottensost.
  5. Grädda ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt när den kommer ur ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.