Servera focaccia som mat eller frukostbröd eller varför inte med en grön aioli
Instruktioner
- Blanda rosmarin och hälften av olivoljan.
- Häll vatten, mjöl, honung, äpplecidervinäger och
resterande olivolja i köksmaskinens bunke. Dela jästen i småbitar och lägg i.
- Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter. Tillsätt vanliga saltet och blanda i två minuter till.
- Smörj en ugnsform med hög kant ca 30x40 cm med lite av rosmarinoljan. Tryck ut degen i formen med mjölade händer.
- Tryck gropar i degen med fingertopparna. Fördela resterande rosmarinolja och flingsalt jämt över hela degen.
- Låt jäsa i 1,5 timme under bakduk. Sätt in i 240 graders ugn och sänk genast till 190 grader. Grädda ca 25 minuter, till brödet har en kärntemperatur på 97 grader.
- Låt brödet svalna på brödgaller med bakduk över. .
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar