Smulad fetaost och hackad rosmarin sätter fantastisk piff på nybakat bröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Smula sönder jästen i en bunke.
Häll över vattnet och rör tills jästen löser sig.
Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet.
Spara ca 1/4 dl mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt. Täck över och låt den jäsa ca 30 min.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en platta, ca 30x35 cm.
- Smula osten. Fördela ost och hackad rosmarin på hälften av degen. Vik över den andra deghalvan.
- Flytta över degen till en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen igen till en platta, ca 30x35 cm.
- Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
- Gör några djupa håll i degen och droppa lite olja i dem. Dekorera med rosmarinkvistar.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Låt brödet svalna på bakgaller innan det skärs upp.
Publicerat den
11 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar