Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Försommarens tuppkaka

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En kladdig och seg kaka med rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala rabarbern om skalet är grovt. Dela stjälkarna på längden och sedan ca 1 cm bitar.
  2. Smöra och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Rör ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret. Rör ner mjölet.
  4. Häll hälften av smeten i den bröade formen, lägg på rabarber över hela. Strö över potatismjölet och kanel efter smak, ca 1 tsk. Fyll på med resten av smeten.
  5. Grädda 175 grader i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan ni serverar med glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.