Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräscha citruskakan

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En genialisk kaka att njuta ohämmat av även när påskmaten har satt spår runt midjan. Med färskost i smeten får du en saftig och god kaka utan en massa extra fett.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200°. 2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjölet blandat med bakpulver. 3. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. 4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna. 5. Rör ut lemon curd i lite av kesella. Rör ner resten. Bred glasyren över kakan. Garnera med strimlat apelsinskal och eventuellt citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.