Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frikadeller i mild currysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frikadeller på en bädd av kokt purjolök passar vuxna bra, men barnen vill kanske hellre ha kokt potatis till de små goda köttbullarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med salt, peppar och ägg till en smidig färs.
  2. Koka upp buljongen. Forma färsen till små fina köttbullar och koka dem i buljongen ca 3-4 minuter.
  3. Smält under tiden lite smör och rör ut curryn i smöret. Häll sedan på grädde och smaka av såsen med salt och peppar. Späd gärna med lite av buljongen från köttbullskoket.
  4. Servera sås och köttbullar på purjobädd eller med kokt potatis. Paprika och gröna ärtor är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.