Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad kyckling med sichuanpeppar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En typisk kinesisk rätt med friterad kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i små bitar med ben, salta och peppra. Det går också bra med 1 kg kycklingben eller små klubbor.
  2. Rör ihop marinaden och lägg i kycklingbitarna. Strö över majsmjöl eller potatismjöl.
  3. Doppa kycklingbitarna i uppvispade ägg och panera dem i finsiktat ströbröd.
  4. Fritera kycklingbitarna i matolja i en wokpanna, fritös eller djup kastrull och låt kycklingen sedan rinna av på lite papper. Håll varmt i ugnen.
  5. Woka sedan grönsakerna några minuter i matolja. Lägg tillbaka kycklingbitarna igen och krydda det hela med kinesisk soja, honung och ättika.
  6. Servera med ris och sojasås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.