- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En typisk kinesisk rätt med friterad kyckling.
Instruktioner
- Dela kycklingen i små bitar med ben, salta och peppra. Det går också bra med 1 kg kycklingben eller små klubbor.
- Rör ihop marinaden och lägg i kycklingbitarna. Strö över majsmjöl eller potatismjöl.
- Doppa kycklingbitarna i uppvispade ägg och panera dem i finsiktat ströbröd.
- Fritera kycklingbitarna i matolja i en wokpanna, fritös eller djup kastrull och låt kycklingen sedan rinna av på lite papper. Håll varmt i ugnen.
- Woka sedan grönsakerna några minuter i matolja. Lägg tillbaka kycklingbitarna igen och krydda det hela med kinesisk soja, honung och ättika.
- Servera med ris och sojasås
Publicerat den
28 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar