Fransk fromage blanc är en ljuvlig färskost som ofta serveras som dessert. Här en fluffig svensk variant av kvarg med apelsin och honung.
Instruktioner
- Skala apelsinerna och blodapelsinerna med kniv och skär bort den vita hinnan. Filea apelsinerna genom att skära ut klyftorna. Dela klyftorna i bitar och lägg dem i en skål. Häll över likör och honung och ställ åt sidan.
- Vispa grädden hårt i en skål. Vispa den avrunna kvargen och florsocker fluffig med elvisp i en annan skål. Vänd ner grädden i kvargen.
- Ta upp apelsinerna med hålslev och blanda ner dem i kvargen och grädden. Rör i likörspadet från apelsinerna lite i taget. Rör 3-4 minuter till en fluffig och mjuk konsistens. Fördela i portionsglas, garnera med jordgubbar och strö över pistaschnötter.
Publicerat den
19 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar