Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktflarn à la Pauli

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Den är lika god som dekorativ, denna härliga tårta med pajdegsskal som fylls med vaniljkräm och garneras med frukter och bär. Genom att garneringen täcks med gelé så håller sig tårtan fräsch i minst ett dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt grädde och vatten och arbeta ihop degen. Låt degen vila kallt medan du gör vaniljkrämen.
  2. Blanda grädde, ägg, socker och maizenamjöl i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen kallna.
  3. Skölj och rensa bären. Skiva frukten eller skär den i klyftor.
  4. Klä en pajform med löstagbar botten med pajdegen. Grädda pajen i 175 grader, ca 10 minuter. Pajen ska ha fått fin färg.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Krama ur bladen. Koka upp vin, vatten och socker och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt gelén svalna.
  6. Bred ut vaniljkrämen i pajbottnen. Lägg bär och frukt över vaniljkrämen i ett vackert mönster. Ös gelén över frukten och ställ tårtan kallt tills gelén stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.