Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen dajm- och kaffetårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En väldigt god och vuxen smak som är jättebra att göra några dagar innan så har man efterrätten klar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa äggvitor o socker Hårt. Mal mandeln och blanda i äggsmeten. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter. Häll i smeten och grädda på nedersta falsen ca 50-60 min i 150 grader. Låt kallna.
  2. Glass-smet: Vispa äggulor och socker till vitt skum. Krossa dajmen och blanda med ljummet kaffe. Vispa grädden separat. Häll i dajm o kaffet i äggsmeten. Vänd därefter ner grädden och rör om. Lägg på den kalla mandelbotten. Ställ i frysen minst 4 timmar! Garnera med gräddklickar vid kanterna, och placera gärna en chokladmoccaböna på varje klick.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.