Färsk hemmagjord fudge är mycket godare än köpt.
Instruktioner
- Smörj en 21x11 cm brödform lätt med olja, täck bottnen med smörpapper och se till att det går upp över två sidor.
- Blanda ihop socker, grädde, sirap och en nypa salt i en medelstor tjockbottnad kastrull. Rör om på låg värme tills sockret har löst sig.
- Höj värmen något tills blandningen sjuder. Lägg på locket och sjud ytterligare 3 minuter. Ta bort locket, borsta bort sockret från sidorna av kastrullen med en blöt brödpensel.
Rör inte i blandningen. Låt blandningen koka i 10 minuter eller tills knäcktermometern är 115 grader.
- Ta av kastrullen från plattan och låt blandningen svalna något.
Rör ner vaniljsocker och jordnötssmöret. Vispa med elvisp 1-2 minuter eller tills lösningen har förlorat sin glans och börjat tjockna.
- Häll snabbt ner den i formen och jämna till ytan.
Täck över fudgen och låt den stelna.
Skär den sedan i små kvadrater.
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar