Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudge på jordnötssmör

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Färsk hemmagjord fudge är mycket godare än köpt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en 21x11 cm brödform lätt med olja, täck bottnen med smörpapper och se till att det går upp över två sidor.
  2. Blanda ihop socker, grädde, sirap och en nypa salt i en medelstor tjockbottnad kastrull. Rör om på låg värme tills sockret har löst sig.
  3. Höj värmen något tills blandningen sjuder. Lägg på locket och sjud ytterligare 3 minuter. Ta bort locket, borsta bort sockret från sidorna av kastrullen med en blöt brödpensel. Rör inte i blandningen. Låt blandningen koka i 10 minuter eller tills knäcktermometern är 115 grader.
  4. Ta av kastrullen från plattan och låt blandningen svalna något. Rör ner vaniljsocker och jordnötssmöret. Vispa med elvisp 1-2 minuter eller tills lösningen har förlorat sin glans och börjat tjockna.
  5. Häll snabbt ner den i formen och jämna till ytan. Täck över fudgen och låt den stelna. Skär den sedan i små kvadrater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.