Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fürstenbergska kakan

 
Skriv ut

En blandning mellan paj och kaka, supergod kolaaktig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Börja med pajskalet - blanda socker och smör i en matberedare. Tillsätt ägg, vetemjöl och bakpulver, blanda. Tumma ut degen tunt i en ganska stor form.
  3. Fyllningen: Smält smöret och tillsätt sockret, vaniljsockret och grädden. Rör tills det löst sig. Lägg i den malda mandeln och rör ordentligt. Låt koka i 3-4 minuter, försiktigt så att det inte bränner i botten.
  4. Häll smeten i pajskalet och grädda i 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.