Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbröd med dinkel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyttigt bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst och vatten till en degvätska. Tillsätt salt, olja, ättika och ev solroskärnor och blanda samman.
  2. Ta undan lite mjöl till utbakningen och tillsätt resten, lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Arbeta degen väl ca 10 min för hand eller 5 min i maskin, så att glutenet kan frigöras. Låt degen jäsa under bakduken i 45 min.
  3. Sätt ugnen på 175 grader och smörj fyra avlånga brödformar. Dela degen i 4 delar och lägg i formana. Låt limporna jäsa i 30 min under bakduk. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 min. Låt svalna inlindade i bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.