Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda auberginer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite festligare maträtt att bjuda på. Blir både snyggt och mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

Dela auberginerna på längden, gröp ur fruktköttet tills de är ½ cm tjocka. Förväll skalen i kokande vatten i 2 min och låt dem rinna av. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och vitlök, rör ner champinjoner, morot, basilika och mejram. Hacka fruktköttet från auberginen och blanda ner, låt puttra i 10 min under omröring. Blanda i ströbröd, nötter och frön. Smaksätt med peppar. Lägg auberginskalen i en form och fördela fyllningen. Täck med ost och pinjenötter. Grädda i ca 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.