Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda Gifflar

 
  • Serverar: 32 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Fyllda gifflar med apelsinmarmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader
  2. Hacka samman matfettet och mjöl till en grynig massa. Tillsätt socker och salt. Rör ut jästen med lite av mjölken och tillsätt resten av mjölken.
  3. Arbeta ihop till en deg ta upp den på mjölat bakbord och arbeta till en smidig deg. Dela den i fyra delar och kavla ut dem till runda kakor som delas i åtta snibbar.
  4. Lägg en klick marmelad på varje snibb rulla samman och formas till gifflar. Låt jäsa under bakduk i ca två timmar.
  5. Penslas och gräddas mitt i ugnen 8-10 minuter. Glaseras med florsocker utrört i vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.