- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Näringsvärde per portion:
Kcal: 375
Kolhydrater: 50 g
Protein: 23,5 g
Fett: 8,7 g
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Krydda varje kycklinglårfilé med salt och peppar på insidan. Fyll med en tomat, lite parmesan och ett basilikablad. Linda in varje filé med en skiva parmaskinka. Gratinera i ca 25 minuter.
- Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt vinet och låt koka ner lite grand. Tillsätt tomaterna, buljong och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklinglårfléerna med tomatsås, grönsallad och ris.
- Familjetips! Om barnen inte gillar parmesan o soltorkade tomater kan man fylla kycklingen med vanlig ost och lite torkad oregano istället. Såsen kan göras utan vin.
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar