Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI - Parmalindad kycklinglårfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Näringsvärde per portion: Kcal: 375 Kolhydrater: 50 g Protein: 23,5 g Fett: 8,7 g

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda varje kycklinglårfilé med salt och peppar på insidan. Fyll med en tomat, lite parmesan och ett basilikablad. Linda in varje filé med en skiva parmaskinka. Gratinera i ca 25 minuter.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt vinet och låt koka ner lite grand. Tillsätt tomaterna, buljong och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera kycklinglårfléerna med tomatsås, grönsallad och ris.
  4. Familjetips! Om barnen inte gillar parmesan o soltorkade tomater kan man fylla kycklingen med vanlig ost och lite torkad oregano istället. Såsen kan göras utan vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.