Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vem minns inte denna klassiker? Lika god än idag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tårtbotten så att den får samma form som glassblocken liggandes bredvid varandra. Lägg den på ett ugnssäkert fat.
  2. Vispa vitorna till marängen till hårt skum. Häll i sockret i en fin stråle under vispning och vispa tills marängen är styv och blank.
  3. Täck sockerkaksbottnen med nätt och jämt tinade bär och lägg glassblocken ovanpå. Bred marängen över glassen och se till att alla ytor täcks väl.
  4. Strö över lite flagad mandel och grädda i 250-275 grader tills marängen har fått fin färg, 2-3 minuter. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.