Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfri chokladtårta á la varennes

 
Skriv ut

En härligt mäktig fransk chokladtårta. Mörk choklad med mycket kakaosmör är vanligtvis mjölkfri, men för säkerhetsskull, läs ingrediensförteckningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform 24 cm i diameter med löstagbar botten med aluminiumfolie, eller klä botten med bakplåtspapper.
  2. Smält matfettet och chokladen i en kastrull. Häll i kaffet. Vispa socker och ägg poröst. Blanda allt och häll smeten i formen.
  3. Grädda i ca 60 minuter. Låt kakan vila tills nästa dag innan den skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.