Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri chokladkaka med cappuccinosmak

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mums till er som inte tål gluten. Dessa läckra rutor är dessutom superenkla att baka. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjölblandningen, socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och Fiberhusk i en skål. Blanda alltsammans.
  2. Tillsätt smält matfett och hett, nybryggt kaffe.
  3. Vispa äggen och rör ner dem i smeten. Rör bara tills allt är väl blandat och smeten är slät.
  4. Smörj en liten långpanna som rymmer ca 3 liter. Beströ den med riven kokos eller glutenfritt ströbröd. Häll den ganska lösa smeten i formen och grädda genast i den nedre delen av ugnen i ca 35-40 min. Täck med folie eller placera en plåt över kakan mot slutet om den ser ut att bli för mörk. Låt kakan stå kvar i långpannan och svalna.
  5. Garnering: Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsungn. Låt den svalna något. Rör samman den med färskost och florsocker till en slät smet. Bred den över kakan. Garnera med tunt hyvlat citrusskal. Låt kakan stå kallt en stund så att glasyren stelnar.
  6. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.