Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri citronkaka med marängtoppar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Citronsockerkaka är en svensk klassiker! Med ett täcke fluffiga marängtoppar blir den något alldeles speciellt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna styva. Vispa gulorna med sockret. Tillsätt citronsaft i äggulorna och vänd ner äggvitorna försiktigt, först hälften och sedan resten. Rör ner potatismjölet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter. Vispa äggvitorna till marängen är styva. Tillsätt sockret, lite i taget.
  4. Spritsa toppar på kakan och ställ in högst upp i ugnen 2-3 minuter. Var försiktig så att marängen inte bränns.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.