Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri peanut butter cake

 
Skriv ut

Fantastiska glutenfria tårtor växer inte på träd, men här vill jag lova är en riktig kioskvältare till tårta. Den är så galet god att den sopar mattan med de flesta konkurrenter. Det här är tårtan med stort T för den som vill undvika gluten eller för den som är glutenintolerant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare. Tillsätt kaka, smör och kokossocker och mixa krämigt. Separera äggen, tillsätt gulorna i smörsmeten och mixa. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
  3. Fyll smeten i två smorda teflonformar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.
  4. Peanut butter frosting: Vispa jordnötssmör, kokossocker, kakao, vaniljpulver och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
  5. Bred lite frosting på en av bottnarna, lägg den andra bottnen över och bred frosting på och runt tårtan. Garnera med bigarråer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.