Jag älskar verkligen vaniljkräm i allt. Dessa långpannebullar är väldigt enkla att göra och smakar gudomligt!
Instruktioner
- Smält smör. Tillsätt mjölk och värm till fingervarmt ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad samt socker, ägg och salt. Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en deg som ska vara ganska lös i konsistensen. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
- Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
- Tryck med fingret med jämna avstånd på degen för att fyllningen ska komma ner i degen. Tryck ner fyllningen i hålen och resten ovanpå. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta fram och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker eller mandelspån eller båda. Grädda i ugnens nedre del i ca 15-17 minuter eller tills bullarna fått en fin och gyllene färg. Låt svalna lite och skär sedan i fina rutor.
Publicerat den
24 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar