Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria långpannebullar med vaniljkräm

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Jag älskar verkligen vaniljkräm i allt. Dessa långpannebullar är väldigt enkla att göra och smakar gudomligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör. Tillsätt mjölk och värm till fingervarmt ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad samt socker, ägg och salt. Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en deg som ska vara ganska lös i konsistensen. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
  2. Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
  3. Tryck med fingret med jämna avstånd på degen för att fyllningen ska komma ner i degen. Tryck ner fyllningen i hålen och resten ovanpå. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Ta fram och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker eller mandelspån eller båda. Grädda i ugnens nedre del i ca 15-17 minuter eller tills bullarna fått en fin och gyllene färg. Låt svalna lite och skär sedan i fina rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.