Bara att välja och vraka om du vill göra våfflor, bägare eller stänger!
Laktosfria och glutenfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Vispa äggvitan styv och vänd ner. Sikta ner majsstärkelse, mandelmjöl och vaniljsocker, vänd om.
- Strutar:
Rita cirklar på ett bakplåtspapper, ca 15 cm i diameter, bred ut smeten i ett tunt lager i cirklarna. Grädda mitt i ugnen i ca 4 minuter tills de får lite färg, ta ut och rulla till strutar. Baka bara två i taget, för de stelnar fort. Doppa struten som stelnat i smält choklad och kokosflingor.
- Bägare:
Lägg de färdiggräddade runda plattorna över ett uppochnervänt glas. Tryck till lätt med handen för att forma bägaren. Låt stelna och lyft av.
- Stänger:
Bred ut degen som en tunn rektangel på bakplåtspapper, strö eventuellt över frön, baka i ca 4 minuter. Skär genast i stavar.
Publicerat den
19 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar