Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria våfflor

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Bara att välja och vraka om du vill göra våfflor, bägare eller stänger! Laktosfria och glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Vispa äggvitan styv och vänd ner. Sikta ner majsstärkelse, mandelmjöl och vaniljsocker, vänd om.
  3. Strutar: Rita cirklar på ett bakplåtspapper, ca 15 cm i diameter, bred ut smeten i ett tunt lager i cirklarna. Grädda mitt i ugnen i ca 4 minuter tills de får lite färg, ta ut och rulla till strutar. Baka bara två i taget, för de stelnar fort. Doppa struten som stelnat i smält choklad och kokosflingor.
  4. Bägare: Lägg de färdiggräddade runda plattorna över ett uppochnervänt glas. Tryck till lätt med handen för att forma bägaren. Låt stelna och lyft av.
  5. Stänger: Bred ut degen som en tunn rektangel på bakplåtspapper, strö eventuellt över frön, baka i ca 4 minuter. Skär genast i stavar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.