Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste förrätten

Att starta middagen med en naggande god förrätt får smaklökarna att göra kullerbyttor och aptiten att bara vilja ha mer! Vilken som är den godaste förrätten är omöjligt att avgöra, men många skulle nog vara överens om att det ska vara en lätt och fräsch anrättning. Förrätten får gärna vara kall, till skillnad mot varmrätten som också ordet vittnar om. Den godaste förrätten skulle kunna innehålla räkor, kanske en räkcocktail eller en ceviche kan vara på sin plats här? Eller varför inte tänka sig att den godaste förrätten är vegetarisk? Krispiga grönsaker, en smakrik ost eller en len soppa. Det finns många tänkbara riktigt goda vegetariska förrätter!


Finhacka äggen och grovhacka räkorna, spara några räkor till garnering. Blada ihop alla ingredienser utom stenbitsromen, smaka av med cayennepeppar och tabasco. Vänd försiktigt ner romen så att ko...

4
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tina och halvera smördegsplattorna i fyrkanter ca 10x10 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vispat ägg. Lägg ½ msk tapaenade i mitten på varje. Gr...

10
1

Skär till blomkålen i lagom stora bitar, Ju mindre desto snabbare går kokningen. Hacka löken och lägg ner i kastrullen tillsammans med blomkålen. Häll vattnet över blomkålen och tillsätt buljongtärni...

45 min
4
1

Skär rotsellerin i mycket fina tärningar. Lägg det i kokande vatten och låt det koka ca 4 minuter. Ta upp, låt rinna av och sen kallna. Tärna äpplena lika fint med skalet kvar och skär persikorna så...

10
1

Koka rödbetorna mjuka och mixa dem. Lägg i en kastrull och tillsätt kokos och buljong. Pressa i vitlöken och rör i både citronsaften och det rivna skalet. Låt koka upp. Smaka av med kummin och salt....

4
1

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnssäker form. Skiva tomaterna och lägg dem i formen. Krydda med salt och peppar. Rör ihop vitlöksost och créme fraiche. Bred ut ostsmeten på kalkonskivorna...

4
1

Koka krabbklorna i 8 minuter i saltat vatten med några dillkvistar. Låt klorna svalna lite och ta sen ut köttet. Försök att hålla en klo snygg och hel så den kan användas som dekoration. Blanda sen...

30 min
8
1

Rosta brödet och ta ut rondellen eller smörstek brödrondellerna. Om löjrommen inte är så fast och fin som den bör vara kan den läggas att rinna av en stund i en sil. Klyv avokadon, ta ut fruktk...

2
1

Dela kräftan som bilden Pressa vitlöken i smöret och blanda i saltet och chilikryddan lägg det klara smöret på kräftköttet. Lägg kräftan med köttet uppåt och låt det bli varmt i 250 gr ugn ca 5 m...

10 min
1
1

Blanda vitlök,persilja,olja,chili och koriander i en en skål lägg i räkorna salta och peppra.Låt ligga i marinaden i ca 20 min i kylskåp.Stek dom i en het panna tills dom fått sin fina röda färg.Använ...

15 min
4
1

Blanda ägg,grädde och kryddor. Lägg osten i formarna häll över blandningen. (små portionsformar eller muffinsformar) Grädda i175 gr i ca 20min vrid på grill några min på slutet för fin färg. Hack...

40 min
6
1

Ta krustaderna och fyll dem med ishavsröra och toppa med kaviar...

5 min
1
1

Gör så här: Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med lite pressad citron, så att de inte missfärgas. Koka upp buljongtärningarna med 5 dl vatten och st...

1 h
4
1

Lägg upp machesalladen på tallrikar. Skär gurkan och tomaten och lägg uppe på salladen. Skär fetaost, strö på det också. Gör likadant med rödlöken och dela sedan granatäpplet och gröp ur kärnorna och...

15 min
2

Ugn: 220 grader, eller 200 grader i varmluftsugn. Följ anvisningen på smördegs-förpackningen och låt den vila i ca 10 minuter i rumsvärme. Skala och skiva den kokta potatisen. Hacka rödlöken....

35 min
4

Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen. Borsta champinjonerna. Skär dem i tunna skivor och blanda dem med marinaden. Låt salladen stå kallt ½-1 timme så att den mognar i smaken. Strö över fin...

4

Börja med majonnäsen. Blanda äggula, senap, vinäger och salt i en matberedare eller skål. Häll oljan försiktigt i en smal stråle medan maskinen är igång. Eller vispa kraftigt ner oljan i skålen, he...

30 min
4

Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. ' Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 d...

4

Skiva tomater och mozzarella i ca ½ cm tjocka skivor. Varva de i en ugnsfast form, tomat längst bak och längst fram. Hacka rödlöken. Strö över lök, flingsalt och basilika. Ringla olivolja över alltiho...

20 min
5

Skär laxen i små bitar. (spara en skiva till dekoration) Mixa lax, ost och creme fraiche i matberedare till en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylskåp 2-3 timmar före servering....

6

Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar. Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja. Smaka av med salt och peppar. Pensla brö...


Blanda crème fraiche och philadelfiaosten. Gör en kupa av blandningen mitt på serveringstallriken. Jag gjorde den på fri hand och det gick bra, för blandningen är inte lös. Dekorera med löjrommen r...


Skålla tomaterna genom att doppa dem snabbt i kokhett vatten, skala och skär dem i små tärningar (ca 5 mm). Skala, kärna ur avokadon och skär köttet i samma storlek som tomaterna. Blanda avakado-...

4

Skala och riv rödbetor och lök grovt. Blanda med ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Stek små biffar i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Mosa eller riv osten och blanda med crème frai...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.