Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste förrätten

Att starta middagen med en naggande god förrätt får smaklökarna att göra kullerbyttor och aptiten att bara vilja ha mer! Vilken som är den godaste förrätten är omöjligt att avgöra, men många skulle nog vara överens om att det ska vara en lätt och fräsch anrättning. Förrätten får gärna vara kall, till skillnad mot varmrätten som också ordet vittnar om. Den godaste förrätten skulle kunna innehålla räkor, kanske en räkcocktail eller en ceviche kan vara på sin plats här? Eller varför inte tänka sig att den godaste förrätten är vegetarisk? Krispiga grönsaker, en smakrik ost eller en len soppa. Det finns många tänkbara riktigt goda vegetariska förrätter!


Börja med att steka kantarellerna i smöret Salta och lägg i salladslöken Sätt till färskosten och låt den smälta ner och lägg sist i den frusna spenaten. Rör runt och smaka av med peppar och ev mer...

30 min
4

Koka potatisen. Låt den kallna. Dela potatisen på hälften, skär sedan bort en liten bit undertill, så att potatishalvan står stadigt på fatet. Skala räkorna. Lägg en klick gräddfil på varje potat...


Hårdkoka äggen. Skala dem och skär dem i klyftor. Skala räkorna. Blanda gräddfilen med curry, tomatpuré och salt. Skölj och strimla salladen. Fördela den i portionsskålar eller på assietter....

4

Rensa räkorna men behåll stjärtskalet kvar. Hetta upp smöret och olivoljan i en gjutjärnspanna. Tillsätt den finhackade vitlöken och sänk till medelvärme. Lägg i räkorna och strö över halva mängden...

4

Sjud under vispning upp äggulor, socker och vatten till en tjock kräm. Låt smeten kallna och vispa i den då och då. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda ner den i äggsmeten. Vispa grädden hård och...

6

Skär sparrisen i bitar och fräs i smör. Häll i grädden mjölk och vatten så att det täcker sparrisen. Koka till mjukt. Riktigt mjuk. Häll i spenaten. Mixa i blender till slät soppa. Tillsätt parmesan e...

45 min
2

Börja med att göra oljan genom att mixa dill och olja och smaksätta den med salt o peppar. Skala pumpan och skär i cm-stora bitar som kokas ca 20 min i grönsaksbuljongen tillsammans med dillkvisten....

6

Värm mango chutney i micron. Lägg i basilikabladen. Mixa till en kräm. Lägg i en plastpåse. Klipp håll i hörnet och lägg ut snyggt på tallriken. Skär mozzarellan och tomaten i tärningar. Blanda i o...

20 min
2

Klä en form med löstagbar botten med plastfilm. Smält smöret och kantskär brödet. Skär brödet i små tärningar eller smula det. Blanda det med smöret ordentligt. Täck botten i formen med brödsmeten....

2 h
8-10

Sätt ugnen på 225º. Låt krabban rinna av väl. Skiva löken fint. Blanda krabba, lök, majs och creme fraiche. Smaka av med chili och salt. Fördela i små ugnsformar och strö över riven ost. Grädda...

4

Börja med kryddblandningen. Hacka Berberis, mortla sedan dessa tillsammans med korianderfrön och blanda därefter ihop samtliga ingredienser väl. Skala melonerna och skär dom i grova bitar. Skär chi...

30 min
4

Skiva purjolöken tunt. Skala och skär rotsellerin, palsternacka och morötter i små tärningar. Fräs lök och rotfrukter i smöret i en gryta i 3 minuter. Sänk värmen. Tillsätt grädden, buljongtärni...

4

Stek färsen tillsätt sedan finhackad lök. Tärna paprikan och rör ner tillsammans med farinsocker, vatten, ketchup, tomatpuré och worcestershirsås. Låt koka på lägre värme i 10 - 15 minuter. Smaka a...

30 min
4

Finhacka dill och gräslök och blanda ihop med créme fraichen. Finhacka även rödlök och gör rädisrosor om du orkar. Gör en vanlig våffelsmet och blanda ner gurkmeja, hackad bladspenat och ett kuvert...

20 min
4

Fräs svamp och lök i smöret. Tillsätt vatten, hönsbuljong och grädde. Koka i 10 minuter. Kör soppan slät i mixer eller med en stavmixer. Smaksätt med sherry, salt och peppar. Koka upp och servera...

6

Strimla gurkan på råkostjärn. Ställ ca 1 dl strimlor åt sidan. Hacka löken och fräs den med persilja och basilika utan att bryna. Tillsätt gurkan (inte den dl du ställt åt sidan) och buljongen och kok...

30 min
4

Koka äggen. Förväll sparrisen i ca 2 minuter. Kyl dem i kallt vatten. Skär tomaten i tärningar. Blanda créme frache, hackad dill, salt och peppar. Rör ner tomaterna och kräftorna. Lägg e...

30 min
4

Ostcocotte: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop äggen, grädden och osten och fördela sedan smeten i antingen ugnssäkra formar eller muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Klart! Sop...

4

Börja med att skära brödet i fyra lika stora bitar. Dela på hälften och sedan hälften igen, på långsidan, så att det blir "platta". Pensla på olivolja på hela brödet och stek sedan på medelhög/hög...

40 min
4

Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna. När vattnet kokar, ha då i wokgrönsakerna. När Wokgrönsakerna börjar bli mjuka tilsätt då nudlarna och koka tills dessa att sde är mjuka. Häll upp...

15 min
4

Rulla ut smördegen på bakplåt med bakplåtspapper. Skär chèvren i tunna skivor och fördela ut på degen. Lägg på rödlök, sparris, torkade tomater och vitlökshack. Strö över timjan. Vik upp smördegen...

30 min
4-6

Dela baconet på mitten. Dela osten i lagom bitar. Stek baconet snabbt så att det inte är rått. Låt svalna något. Rulla in ostbitarna i baconet omlott, det blir två halvor bacon på en ostbit. Fäst...

5 min
4

Crostini: Stek brödskivorna i smör i en stekpanna. Skär brödet i trekanter, cirka 5 stycken per brödskiva. Tomat- och pestoröra: Blanda ihop tomater och pesto till en röra. Lägg upp lite tomat- o...

15 min
4

Hacka gurkorna fint. Skölj äpplet, skär det i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Hacka äppelbitarna och blanda dem med färskpressad citron. Ta av dillvipporna från kvistarna, lägg 8 vippor åt sidan...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.