Fisk är alltid gott och festligt. Servera gärna vin till denna rätt.
Instruktioner
- Bena ur gösfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnsfast form.
Skär bort kanterna på brödskivorna och grovhacka örterna. Kör dem i en matberedare tillsammans med vitlöken tills brödet är smuligt. Fördela brödet ovanpå fiskfiléerna. Hyvla hälften av smöret med en osthyvel och lägg ut skivorna ovanpå brödet.
- Skär purjolöken och vitlöken i tunna skivor och strö ut dem runt fisken i formen. Häll på vin och buljong runt filéerna och stoppa in formen i varm ugn 200°C ca 20 minuter.
- Ta ut fisken och lägg över filéerna på tallrikar eller ett fat. Sila spadet till en kastrull och koka upp. Ta kastrullen åt sidan och vispa i resten av smöret klickvis till en slät sås. Ringla såsen runt fisken och servera.
- Vintips:
12419 Umani Ronchi Casal di Serra
Publicerat den
28 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar