Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gös med örttäcke i vitt vin

 
Skriv ut

Fisk är alltid gott och festligt. Servera gärna vin till denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur gösfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnsfast form. Skär bort kanterna på brödskivorna och grovhacka örterna. Kör dem i en matberedare tillsammans med vitlöken tills brödet är smuligt. Fördela brödet ovanpå fiskfiléerna. Hyvla hälften av smöret med en osthyvel och lägg ut skivorna ovanpå brödet.
  2. Skär purjolöken och vitlöken i tunna skivor och strö ut dem runt fisken i formen. Häll på vin och buljong runt filéerna och stoppa in formen i varm ugn 200°C ca 20 minuter.
  3. Ta ut fisken och lägg över filéerna på tallrikar eller ett fat. Sila spadet till en kastrull och koka upp. Ta kastrullen åt sidan och vispa i resten av smöret klickvis till en slät sås. Ringla såsen runt fisken och servera.
  4. Vintips: 12419 Umani Ronchi Casal di Serra

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.