- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Från TV-programmet Tinas julkök
Instruktioner
- Vispa äggvitorna, sockret och vaniljsocker med hjälp av en elvisp, det ska bli marängstyvt.
- Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
- Krama sedan ur dem och smält dem försiktigt i en panna.
- Krossa de frystorkade bären i en plastpåse så det blir ett fint pulver.
- Använd en mixerstav om de är sega.
- Ta lite av marängvispet och rör ner i det smälta gelantinet för att temperera det.
- Häll sedan över allt i den övriga marängsmeten.
- Vänd ner det försiktigt och ordentligt och blanda sedan ned bärpulvret.
- Häll fyllningen i en spritspåse med ca 1,5 cm spritsöppning.
- Tag ut 1-2 rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 cm i diameter.
- Det går utmärkt att stansa ut dessa med ett glas.
- Tryck sedan ut marängsmeten till en topp eller ”mumsmumsformad” boll på varje rånbotten.
- Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
- Rör ned oljan för att göra den lite rinnigare.
- Doppa gräddbullarna, vrid dem i slutet och skaka lätt så överflödig choklad rinner av.
- Doppa eller strö topparna med kokos innan de ställs in i kylen och stelnar till.
Publicerat den
22 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar