Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddbullar med hallon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Från TV-programmet Tinas julkök

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna, sockret och vaniljsocker med hjälp av en elvisp, det ska bli marängstyvt.
  2. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
  3. Krama sedan ur dem och smält dem försiktigt i en panna.
  4. Krossa de frystorkade bären i en plastpåse så det blir ett fint pulver.
  5. Använd en mixerstav om de är sega.
  6. Ta lite av marängvispet och rör ner i det smälta gelantinet för att temperera det.
  7. Häll sedan över allt i den övriga marängsmeten.
  8. Vänd ner det försiktigt och ordentligt och blanda sedan ned bärpulvret.
  9. Häll fyllningen i en spritspåse med ca 1,5 cm spritsöppning.
  10. Tag ut 1-2 rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 cm i diameter.
  11. Det går utmärkt att stansa ut dessa med ett glas.
  12. Tryck sedan ut marängsmeten till en topp eller ”mumsmumsformad” boll på varje rånbotten.
  13. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
  14. Rör ned oljan för att göra den lite rinnigare.
  15. Doppa gräddbullarna, vrid dem i slutet och skaka lätt så överflödig choklad rinner av.
  16. Doppa eller strö topparna med kokos innan de ställs in i kylen och stelnar till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.