Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med potatis och skinka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera till denna gratängen bröd och en sallad med t.ex. majs, skivad gurka och salladsblad. Gratängen går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Skala potatis och lök. Skär potatisen i strimlor. Hacka löken. Skär skinkan i strimlor.
  2. Varva potatis, lök, skinka, ost, salt och kryddor i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara potatis och ost. Häll på grädden.
  3. Grädda i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Gott till bröd och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kungen_no_1 28 juli 2009

    kan man göra denna med färskpotatis med?

  • bp72 9 september 2009

    En super god gratäng.

  • sandra87 27 april 2010

    Väldigt enkelt och gott :)

  • majolo 14 september 2010

    Den var mycket krämig och god! Vi tog bacon istället! Påminner om vanlig skinklåda!

  • DoctorWho 17 januari 2011

    Jättegott tycker både mamma och jag. Tänker bjuda min favoritfaster och farbror på den, jag vet att de kommer att tycka om den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.