Smakrika och saftiga köttbullar i tomatsås som serveras med avorioris och en krämig grönsakstzatziki.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ströbröd för att svälla i mjölken. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med salt tills den blir fast. Rör ner ströbrödsblandningen och arbeta ner den tills färsen blir fast igen.
- Tillsätt lök, ägg, peppar, oregano och smula i fetaosten. Blanda och forma färsen till stora köttbullar. Lägg dem i en smord och ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Koka upp pastasåsen och lägg i köttbullarna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Grönsakstzatziki:
- Skär tomater, avokado och paprika i bitar och blanda med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera köttbullarna med ris och grönsakstzatziki.
Publicerat den
11 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar