Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad aubergine med grekisk sallad och tzatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tunna skivor grillad aubergine toppade med grekisk sallad och tzatziki - perfekt som förrätt eller på buffébordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tzatziki: Riv gurkan och krama ur vätskan. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök och yoghurt. Vänd ner gurkan och smaka av med salt.
  2. Aubergine: Skär auberginen på längden i ca 1½ cm tjocka skivor. Gnid in skivorna med oljan.
  3. Sallad: Skala och dela löken, skiva den och tomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Bryt fetaosten i bitar. Repa av oreganobladen. Blanda alla grönsaker med vinäger och olivolja. Salta och peppra.
  4. Aubergine: Grilla aubergineskivorna på direkt värme. Lägg dem på ett serveringsfat. Bred ajvar på skivorna. Toppa med grönsakerna.
  5. Servera aubergine och grekisk sallad med grillat bröd och tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.