Tunna skivor grillad aubergine toppade med grekisk sallad och tzatziki - perfekt som förrätt eller på buffébordet!
Instruktioner
- Tzatziki:
Riv gurkan och krama ur vätskan. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök och yoghurt. Vänd ner gurkan och smaka av med salt.
- Aubergine:
Skär auberginen på längden i ca 1½ cm tjocka skivor. Gnid in skivorna med oljan.
- Sallad:
Skala och dela löken, skiva den och tomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Bryt fetaosten i bitar. Repa av oreganobladen. Blanda alla grönsaker med vinäger och olivolja. Salta och peppra.
- Aubergine:
Grilla aubergineskivorna på direkt värme. Lägg dem på ett serveringsfat. Bred ajvar på skivorna. Toppa med grönsakerna.
- Servera aubergine och grekisk sallad med grillat bröd och tzatziki.
Publicerat den
4 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar