Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad chèvretoast med rostade nötter och citron och farinsockersirap

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En spännande kombination mellan knaprigt, citronfriskt och krämigt. Sirapen är jättegod att ringla över glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sirap: Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär skalet av en citron i tunna remsor. Pressa saften ur alla citroner och mät upp 2 ½ dl. Häll citronsaften i en kastrull och tillsätt citronskal och farinsocker. Rör tills sockret lösts upp. Låt sirapen koka upp. Skumma väl och låt sjuda sakta ca 20 minuter, tills den blir simmig. Häll upp sirapen på en väl rengjord glasburk och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kantskär brödet och bre dem med smör. Skär chèvreosten i skivor och lägg dem på bröden. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gratinera toasten mitt i ugen ca 10 minuter. Strö över nötter, ringla på sirap, garnera med sockerärter och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.