Spännande med sötsyrlig rabarber till den grillade fisken.
Instruktioner
- Skär bort eventuella ben i fisken och skär den i bitar. Salta. Skrubba potatisen väl och koka den i saltat vatten.
- Rabarbersås:
Hacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Skiva rabarbern och låt den fräsa med en stund. Tillsätt limeskal, -saft och honung. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med finriven ingefära, eventuellt mer honung och salt. Låt svalna.
- Skär den nykokta potatisarna i bitar, skär gräslöken i bitar och blanda dem med spenaten. Bryn smöret i en kastrull tills det är ljusbrunt. Häll det över potatisen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Pensla fiskbitarna med lite olja. Grilla dem först någon minut på köttsidan och sedan på skinnsidan. Peppra.
- Värm potatisen om den kallnat och servera den och rabarbersåsen till fisken.
Publicerat den
1 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar